Antrenorul Răzvan Cenean a avut un sezon 2018-2019 spectaculos, reușind să câștige cu generația 2002 tot ce se putea pe plan intern și să încheie sezonul fără înfrângere! Și evoluțiile în competițiile europene, oficiale sau amicale, au fost unanim apreciate. Pasul firesc a fost continuarea lucrului cu aceași generație, de această dată competiția internă fiind una mult mai dificilă: echipa va fi înscrisă în campionatul Ligii I, întrecere dedicată seniorilor. 

u-bt.ro: Răzvan Cenean, și în acest sezon vei fi antrenorul principal al celor mai mari dintre juniorii noștri. Astăzi a fost reunirea sportivilor, care este atmosfera? 

Atmosfera este bună, relaxată deocamdată. Jucătorii s-au prezentat dornici de a relua antrenamentele, singurii absenți fiind Toma Lungoci, Luca Domocoș și Anton Rotaru, care se pregătesc alături de seniori.

u-bt.ro: De această dată, competiția în care sportivii noștri vor evolua va fi Liga I, după ce anul trecut au încheiat Campionatul Național Under 18 fără înfrângere, cu titlul de campioni naționali. Cum este pasul de la campionatele de juniori la cele de seniori?

Am hotărât să jucăm în Liga I cu generația 2002 pentru a avea meciuri competitive, pentru a exista o motivație mai mare, având în vedere că vor întâlni echipe mult mai experimentate. Este un pas normal pentru ei, o etapă din dezvoltarea lor care face legătura între juniorat și Liga Națională.

u-bt.ro: Pe scheletul echipei noastre s-a construit lotul național Under 18 al României. Este benefică o astfel de experiență pentru sportivi, ce avantaje le aduce participarea la un Campionat European?

Orice participare la un Campionat European este benefică, deoarece sportivii pot să vadă care este nivelul lor de pregătire în comparație cu nivelul european. Mă așteptam ca ei să răspundă mai bine acestei provocari.

u-bt.ro: Care sunt obiectivele pentru echipă în acest sezon, având în vedere faptul că vom evolua într-o competiție de seniori cu sportivi care sunt încă în plin juniorat?

Singurele obiective din acest sezon sunt aceleași din sezonul trecut. Ne propunem dezvoltarea individuală a sportivilor, educarea lor în ceea ce înseamnă performanță, precum și pregătirea lor pentru seniorat. 

Ca rezultat al echipei, vrem să ne duelăm de la egal cu fiecare adversar pe care îl întâlnim. Sperăm să participăm și în competiții internaționale și să facem o impresie bună.

u-bt.ro: Din acest sezon, departamentul sportiv al clubului este coordonat de legendarul antrenor Duško Vujošević. Ce înseamnă acest lucru pentru tine, ca antrenor de juniori și pentru U-BT?

Este o onoare și, în același timp, o responsabilitate de a-l avea aproape pe Duško Vujoševic, deoarece este un ”părinte” al baschetului în Europa! Vorbim de un antrenor care a format mulți jucători pentru cel mai înalt nivel, iar noi, antrenorii, avem datoria de a ”fura” cât mai mult de la dânsul, pentru a avea rezultatele dorite, pentru a ne atinge scopul: formarea de jucători!