Week-end-ul trecut a consemnat încheierea primei faze a Ligii I, odată cu disputarea ultimelor jocuri ale etapei a 18-a. Sportivii conduși de Răzvan Cenean au încheiat această fază pe prima poziție, cu un bilanț de 17 victorii și un singur eșec.

Conform Regulamentului Specific al categoriei, în Play-Off vor juca echipele clasate pe locurile 1-6, urmând ca ocupantele locurilor 7-10 să joace Play-Out.

În Play-Off, în prima fază (sferturi de finală), vor fi angrenate doar ocupantele locurilor 3-6, acestea urmând să joace în sistem eliminatoriu ”cel mai bun din trei meciuri”. Se vor întâlni, așadar, ocupantele locurilor 3 și 6, adică Agronomia București și BC CSU 2 Sibiu, respectiv locurile 4 și 5, CS Universitatea Cluj-Napoca și CN Aurel Vlaicu. Aceste meciuri urmează aă aibă loc în 6 martie, 10 martie și, dacă este cazul, în 13 martie. 

În urma acestei faze, se vor afla împerecherile pentru semifinalele Ligii I. Mai precis, ocupanta locului 1 la finalul sezonului regulat, U-Banca Transilvania 2, va juca cu câștigătoarea sfertului dintre CS Universitatea Cluj și CN Aurel Vlaicu, în timp ce Rapid București va juca cu învingătoarea seriei Agronomia - BC CSU 2 Sibiu.

Semifinalele se vor disputa tot în sistemul ”cel mai bun din trei meciuri”, în 19, 24 și, dacă e cazul, 29 martie. 

Finalele se joacă, de asemenea, în același sistem, în 3, 7 și, dacă este cazul, 10 aprilie. 

După cum se observă, în Play-Off au acces două echipe satelit, U-Banca Transilvania 2 și BC CSU 2 Sibiu. Acestea au drept de a evolua până inclusiv în finală, însă nu vor avea drept de promovare, prin urmare primele două echipe din clasamentul final care nu sunt sateliți vor merge la turneul de promovare alături de ultimele două clasate din LNBM.