imagine articol

Dragoș Lungu va face parte din echipa de seniori de la U-Banca Transilvania

U-Banca Transilvania va promova în viitorul sezon un nou tânăr la echipa de seniori. Este vorba despre Dragoș Lungu, un baschetbalist care a evoluat la academia de juniori a clubului nostru. Dragoș va împlini 16 ani pe data 2 septembrie și măsoară 1.96 m. În competițiile juvenile, el a putut fi folosit atât pe poziția de fundaș, cât și pe cea de extremă. Tânărul junior a semnat un contract valabil 5 ani.

Lungu a început baschetul la vârsta de șapte ani sub coordonarea antrenoarei Mioara Iurian. S-a remarcat în meciurile de la juniori, fiind inclus în echipele ideale ale turneelor U13 și U14. Totodată, noul component al formației de seniori a cucerit titlul național la U16 în anul 2019.

Dragoș s-a evidențiat și în partidele internaționale din YEBL, acolo unde, în stagiunea recent încheiată, a fost al treilea cel mai bun marcator al întrecerii. Sportivul a înregistrat medii de 26.3 puncte pe meci.

El se antrenează deja alături de gruparea condusă de Duško Vujošević și Mihai Silvășan.

Dragoș Lungu, jucător U-Banca Transilvania:

„Sunt foarte entuziasmat că am făcut acest pas în carieră alături de U-Banca Transilvania, o echipă valoroasă ale cărei obiective se potrivesc cu obiectivele mele, o echipă dezvoltată din toate punctele de vedere, atât ca staff, cât și ca bază sportivă. Totodată, sunt nerăbdător să pot beneficia de sfaturile antrenorilor și ale domnului Duško Vujošević, sub îndrumările cărora să mă pot dezvolta și să pot ajunge la nivelul la care să-mi ajut echipa să-și atingă cele mai mari obiective. Haide, “U”! ”

 

Parteneri