imagine articol

Fundaș din naționala Venezuelei, cu prezențe la Jocurile Olimpice, vine la U-Banca Transilvania

U-Banca Transilvania a bătut palma cu un jucător care se mândrește cu o bogată experiență internațională. Este vorba despre Gregory Vargas, un fundaș care a participat la Campionatul Mondial, dar și la Jocurile Olimpice de la Rio.

Acesta este născut pe 18 februarie 1986 la Ocumare del Tuy, în Venezuela. Gregory măsoară 1.80 metri și a debutat ca baschetbalist profesionist la Patriotas de Cuarico, în țara natală. A mai evoluat la formațiile sud-americane Panteras de Miranda, Marinos de Anzoátegui, Angeles de Puebla, Reales de la Vega, Halcones Rojos Veracruz, Maratonistas de Coamo sau Guaros de Lara. Mai exact, Gregory a jucat în Venezuela, Mexic sau Puerto Rico.

Coordonatorul de joc a ajuns pe Bătrânul Continent în 2015, când a semnat cu israelienii de la Maccabi Haifa. Vargas a mai îmbrăcat maioul celor de la SLUC Nancy (Franța), respectiv Baloncesto Fuenlabrada (Spania). El a fost desemnat de două ori cel mai bun apărător al campionatului din Israel, acolo unde a bifat și două prezențe la All Star Game. De asemenea, în 2017, Gregory a fost numit cel mai bun pasator al întrecerii israeliene.

Vargas este un component de bază al naționalei Venezuelei. Astfel, el a participat la FIBA World Cup 2019, acolo unde a bifat 5 prezențe, cu medii de 6.2 puncte, 2.6 recuperări și 2.4 pase decisive. În schimb, la Jocurile Olimpice de la Rio, fundașul s-a evidențiat cu statistici de 7.6 puncte, 4.6 pase decisive și 1.8 recuperări.

Alături de naționala Venezuelei, noul nostru baschetbalist a cucerit două medalii de aur la Jocurile Sud-Americane, dar și un argint. De menționat faptul că, în 2017, el a fost desemnat MVP al competiției amintite adineauri.

Gregory Vargas sosește la U-Banca Transilvania de la Maccabi Haifa.

 

Gregory Vargas, jucător U-Banca Transilvania:

"Vreau să mulțumesc clubului U-BT pentru oportunitatea de a face parte din echipă. Sunt foarte încântat și motivat să ajut echipa și să ne îndeplinim obiectivele. Am ales să joc pentru un club de tradiție, care are referințe bune în baschetul european. Voi munci mult pentru ca acest sezon să fie așa cum ni-l dorim și vreau să le oferim bucurie fanilor, pentru că ei merită." 

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit