Clubul nostru anunță faptul că a ajuns la un acord cu jucătorul Karlo Žganec în privința prelungirii contractului avut de sportiv. Astfel, unul dintre cei mai luptători baschetbaliști din campionat va continua la U-Banca Transilvania.

Karlo va împlini 25 de ani pe 25 iulie și a sosit la U-Banca Transilvania în urmă cu un sezon. El este originar din Zagreb, măsoară 2.06 metri și evoluează pe poziția de extremă de forță. De-a lungul carierei, Žganec a mai jucat la Cedevita Zagreb și KK Zagreb.

Alături de naționala Croației, Karlo a câștigat aurul la campionatele europene U16 și U18. Tot la categoria U18, jucătorul a cucerit și o medalie de argint.

În stagiunea precedentă a Ligii Naționale, croatul a înregistrat medii de 8.8 puncte, 5.3 recuperări, 1.9 pase decisive și un indice al eficienței de 13.0.

Karlo Žganec, jucător U-Banca Transilvania:

"Sunt bucuros că voi continua la U-Banca Transilvania. Sezonul trecut a fost senzațional. Am demonstrat că suntem o echipă performantă atât în FIBA Europe Cup, cât și în competițiile interne.

Nu a fost o decizie grea când am hotărât să revin. Toți membrii staff-ului dau dovadă de profesionalism, ceea ce este foarte important pentru mine. Fanii sunt cu adevărat minunați, iar atmosfera pe care o creează la meciuri este incredibilă. Orașul este foarte frumos, oamenii sunt primitori. Este o plăcere să evoluez încă un sezon alături de familia U și îmi doresc ca acesta să fie excelent. Haide U! "