imagine articol

O nouă întâlnire cu CSM CSU Oradea

U-Banca Transilvania se duelează din nou cu CSM CSU Oradea. De această dată, cele două formații se vor întâlni în etapa cu numărul X a Ligii Naționale. Confruntarea va avea loc sâmbătă, 14 decembrie, la Arena Antonio Alexe, cu începere de la ora 20:30.

Combatantele împart aceeași grupă în FIBA Europe Cup și s-au înfruntat miercuri, la BTarena. Gruparea pregătită de Duško Vujošević și Mihai Silvășan a obținut o victorie cu scorul de 81-76. Startul mai bun de meci le-a aparținut bihorenilor, însă baschetbaliștii noștri au reușit să se impună grație prestațiilor izbutite de Patrick Richard, Darko Planinić sau Karlo Žganec.

În schimb, Oradea a fost lipsită de Bobe Nicolescu și Dragan Zeković. Pivotul sârb ar putea fi pe teren sâmbătă, în timp ce Giordan Watson, Kris Richard, Arturas Valeika sau Aaron Broussard rămân în continuare cei mai periculoși jucători. De altfel, Richard a primit în această săptămână cetățenie română și poate fi utilizat ca baschetbalist autohton.

În Liga Națională, U-Banca Transilvania ocupă primul loc, din moment ce a înregistrat nouă rezultate pozitive din tot atâtea posibile. Ultima dată, studenții au depășit-o în campionat pe BCM U FC Argeș Pitești cu scorul de 89-80.

De partea cealaltă, CSM CSU Oradea a bifat șapte rezultate pozitive și două eșecuri. Jucătorii noștri au efectuat vineri seara ședința de pregătire pe parchetul Arenei Antonio Alexe, iar la Oradea sunt însoțiți, pentru prima oară în actuala stagiune, de antrenorul coordonator Duško Vujošević. Încleștarea va putea fi urmărită în direct pe Digi Sport 4.

Mihai Silvășan, antrenor principal:

"Nu ne mai gândim la victoria pe care am avut-o miercuri. Am vizionat partida, ne-am dat seama ce putem să îmbunătățim. De asemenea, știm care a fost strategia lor, însă sâmbătă va fi alt meci. Ei joacă acasă, îi va ajuta sala, îi va ajuta publicul. În concluzie, va fi o confruntare foarte grea, la fel cum sunt toate cu Oradea. Va fi important să intrăm motivați și să avem o intensitate foarte bună. Altfel nu avem nicio șansă să câștigăm. Băieții înțeleg că Oradea este o echipă foarte bună, pe care o vom înfrunta tot sezonul. Cu toții ne dorim să câștigăm și sâmbătă."

Parteneri