U-Banca Transilvania a fost învinsă miercuri seara de Igokea Aleksandrovac în preliminariile Basketball Champions League. Partida desfășurată la Botevgrad, în Bulgaria, s-a încheiat la scorul de 82 la 75.

Formația din Bosnia Herțegovina a deschis scorul, în timp ce Gregory Vargas a marcat primele puncte ale noastre. În debutul meciului ne-am confruntat cu problema greșelilor personale, iar Vargas a luat repede loc pe banca de rezerve. Edin Atić a distanțat-o pe Igokea la cinci lungimi, iar sfertul întâi s-a terminat la scorul de 13-23. Pe parcursul actului secund, Igokea s-a menținut la conducere, Stefan Fundić marcând pentru 22-32. Drept urmare, la pauză tabela indica 31-38.

La revenirea de la cabine, U-Banca Transilvania a încercat în permanență să se apropie pe tabela de marcaj. Patrick Richard a fost motorul trupei noastre, însă adversarii au oferit un joc combinativ și eficient pe tranziție ofensivă. Americanul Jackie Carmichael a înscris din orice poziție, ajutându-și colegii să nu piardă prea mult teren. Marko Jošilo a scuturat plasa de la mare distanță, 42-57, însă ardelenii au limitat din diferență în ultimul act. Justin Edwards a luat mai multe faze pe cont propriu și ne-a apropiat la cinci puncta, 68-73. Din păcate, Igokea a găsit imediat un răspuns și a obținut calificarea în finală.

U-Banca Transilvania - Igokea Aleksandrovac 75-82 (13-23, 18-15, 13-22, 31-22)

Thumbnail

Justin Edwards a totalizat 22 de puncte și 7 recuperări. Patrick Richard și Donatas Tarolis au strâns câte 15 puncte.

Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania:

”Din păcate am pierdut calificarea în grupele Champions League. A fost un meci prost, nu avem scuze penru felul cum am evoluat în primele 30 de minute. Am jucat cu frică, nu am fost agresivi. I-am lăsat să își facă jocul și asta ne-a costat. Dacă vrem să ieșim campioni în România, trebuie să învățăm din aceste greșeli și să devenim o echipă mai rea. Trebuie să devenim o echipă care să știe să joace bine în momentele importante.”