Aleksandar Todorov, antrenorul principal al celor de la SCM U Craiova, a susţinut în aceste zile o conferinţă de presă. Tehnicianul oltenilor a contestat delegea unui arbitru la partida de luni cu U-Banca Transilvania şi s-a plâns de faptul că jocul căpitanului nostru, Darko Planinić, nu este sancţionat. Poziţia lui Duško Vujošević, antrenorul coordonator al clubului U-Banca Transilvania, este următoarea:

“Bineînţeles că nu îmi place să cobor în noroi, dar nu doresc nici să rămân curat atunci când este atacat clubul la care lucrez şi în special jucătorul Darko Planinić. Referitor la Darko, vreau să întreb de ce nu este sancţionat în cupele europene, acolo unde noi încercăm să ridicăm rating-ul baschetului românesc? De ce nu se fluieră abatere de trei secunde şi în respectivele partide? Sau cei care arbitrează meciurile nu cunosc baschet? Poate că U-Banca Transilvania are cel mai mare buget, dar eu niciodată nu m-am uitat în curtea altcuiva. Bugetul nostru este în conformitate cu ambiţiile noastre. Noi muncim din greu, iar baschetbaliştii răspund la un nivel profesionist. Ei se concentrează la ce au de făcut pe teren şi niciodată nu lucrăm cu arbitri. Bineînţeles că aşteptăm un arbitraj corect întotdeauna. Nu este moral să te legi de bugetul unei echipe. Atunci şi Real Madrid sau Barcelona ar fi echipe de contestat.

În schimb, este imoral să o ataci pe U-Banca Transilvania după partidele cu Oradea şi Timişoara şi apoi să lansezi atacuri înaintea meciului de la Craiova. Colegul din Macedonia de Nord face o presiune clasică înaintea unui meci, ceea ce este nepotrivit. Se leagă de comisar şi reclamă faptul că un arbitru care l-ar fi dezavantajat a primit o nouă delegare. Mai mult, prin declaraţia dânsului, noi am reuşit să aflăm cine va fi arbitrul meciului nostru. Până în ziua unui joc, noi nici nu ştim cine va arbitra şi nici nu ne interesează acest detaliu. În sport câştigi şi pierzi, iar dacă nu există o înfrângere normală, atunci nu poate să existe nici o victorie normală.

Dacă o echipă crede că arbitrajul este tendenţios, atunci există şi procedura memoriului. Un memoriu nu se face pe site-urile de ştiri. Sunt destul de experimentat să îmi dau seama de motivele murdare şi să ştiu cine sunt oamenii care stau în spatele unei asemenea campanii. Totodată, cred că organizatorul competiţiei trebuie să impună reguli clare şi sancţiuni adecvate. Consider că acest lucru ar fi în interesul tuturor!”