U-Banca Transilvania dispută sâmbătă, 18 ianuarie 2020, un nou meci în Liga Naţională de baschet masculin. Formaţia noastră o înfruntă pe Steaua Bucureşti, într-un joc programat la BTarena. Fluierul de start al duelului se va da la ora 19:00.

Deşi a pierdut la Sibiu, trupa pregătită de Duško Vujošević şi Mihai Silvăşan este calificată în Final Four-ul Cupei României. Acolo au mai ajuns CSM CSU Oradea, BC SCM Timişoara, respectiv Dinamo Bucureşti. Clujenii au suferit două înfrângeri în ultimele meciuri şi sunt încă în luptă pentru ocuparea primului loc, la finalul fazei I din Liga Naţională.

Cu alte cuvinte, U-Banca Transilvania are acelaşi bilanţ cu CSM CSU Oradea, şi anume un total de 11 victorii şi 2 înfrângeri. Astfel, cele două formaţii au bifat până la ora actuală 24 de puncte. Podiumul este completat de către BC CSU Sibiu, grupare care a strâns 21 de puncte.

La BTarena soseşte Steaua Bucureşti, ocupanta locului patru din campionat. Elevii lui Cătălin Burlacu au bifat 6 succese şi 7 eşecuri, cu un total de 19 puncte. Roş-albaştrii sunt despărţiţi numai de un punct de BC SCM Timişoara, respectiv SCM U Craiova.

Steaua a alcătuit în actuala stagiune un nucleu redutabil, unde se remarcă Strahinja Jovanović şi Keith Clanton. Sârbul înscrie, în medie, 15.5 puncte pe partidă, în timp ce americanul impresionează sub panou, acolo unde izbuteşte statistici de 12.1 recuperări. Cei doi vor fi principalele pericole pentru defensiva noastră. De notat faptul că militarii nu vor conta pe Andrei Mandache, sportiv care a suferit în noiembrie o accidentare şi se află în recuperare.

În etapa precedentă, Steaua şi-a răpus marea rivală, Dinamo, cu 73 la 70. Ca urmare a acestei victorii, viitoarea noastră adversară şi-a asigurat locul în TOP 6.

Duelul va fi condus de o brigadă alcătuită din Marius Ciulin, Sorin Drugău şi Răzvan Opriş.

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

"Este un meci pe care ne dorim să îl câştigăm. Venim după două înfrangeri la rând care nu ne-au picat bine. Jucăm cu o echipă care nu are presiune, fiind deja calificată în Top 6. Steliştii au jucători talentaţi, capabili să marcheze şi să facă diferenţa. Noi sperăm să ne ridicăm la un nivel de intensitate mare şi să jucăm un baschet de calitate pentru a câştiga."