U-Banca Transilvania pornește la drum în noua ediție a Ligii Naționale. Formația noastră se duelează luni, 14 octombrie, cu Dinamo București. Confruntarea va avea loc în capitală și va fi transmisă în direct cu începere de la ora 17:30. Încleștarea va putea fi urmărită pe posturile Digi Sport 3, respectiv Look Sport.

Gruparea pregătită de Duško Vujošević și Mihai Silvășan a început seria meciurilor oficiale odată cu preliminariile FIBA Europe Cup. Clujenii au dat piept cu K.B. Rahoveci din Kosovo, pe care au învins-o fără drept de apel. În partida tur, disputată în Kosovo, Planinić și compania au câștigat cu 98 la 73. Apoi, în returul de la Cluj-Napoca, U-Banca Transilvania s-a impus cu 91 la 47.

Drept urmare, ardelenii au fost repartizați în G a FIBA Europe Cup, alături de Sodertalje (Suedia), Balkan Botevgrad (Bulgaria), respectiv Enisey Krasnoyarsk (Rusia). Primul joc al competiției va fi pe 22 octombrie, pe terenul celor de la Sodertalje. Până atunci, U-Banca Transilvania va disputa două confruntări în Liga Națională.

Studenții joacă luni pe terenul celor de la Dinamo, o formație cu ambiții în actuala stagiune. Câinii au operat modificări de efectiv în vară, iar principalul transfer pare a fi Mladen Jeremić. Sârbul este un shooter veritabil, obișnuit cu duelurile tari din campionat, din moment ce a mai trecut pe la BCM U Pitești sau SCM Timișoara.

În plus, la Dinamo au mai sosit Andreja Milutinović sau americanii Tony Gugino, Armin Cane, respectiv Javon Masters. Gugino nu este străin de Liga Națională, pivotul făcând în trecut parte din lotul lui Phoenix Galați.

De asemenea, la trupa din Ștefan cel Mare joacă în continuare fostul nostru pivot, Ousmane Barro. Totodată, Tudor Costescu are la dispoziție o serie de tineri de perspectivă, cum ar fi Marcu Badiu, Andrei Calenic sau Daniel Ioniță.

Dinamo a disputat numeroase meciuri de verificare în această vară, disputând amicale la Timișoara, Pitești și Craiova. Printre victimele bucureștenilor din amicale se numără BCM U Argeș Pitești, dar și KK Rabotnički Skopje din Macedonia.

După jocul din capitală, U-Banca Transilvania o va înfrunta, tot în deplasare, pe BCM U Argeș Pitești.

DUŠKO VUJOŠEVIĆ, antrenor coordonator U-Banca Transilvania

”Eu sunt convins că abordăm total pregătiți începutul de campionat. Bineînțeles, nu ne-am atins forma maximă. Nu am planificat acest lucru, deoarece forma maximă trebuie atinsă în momentele cheie. Sunt sigur că băieții vor fi pregătiți. Echipa noastră va arăta cât de pregătită este în majoritatea meciurilor.”