U-Banca Transilvania a încheiat în notă pozitivă turneul de verificare efectuat în Serbia. Gruparea noastră a depășit-o luni seara pe BC SCM Timișoara cu scorul de 75 la 50. Confruntarea a avut loc în localitatea Novi Becej.

Baschetbaliștii pregătiți de Duško Vujošević și Mihai Silvășan au controlat disputa în permanență, iar la pauză conduceau cu scorul de 39 la 31. Apoi diferența a crescut considerabil în favoarea clujenilor.

Karel Guzman a fost remarcatul serii, prin cele 27 de puncte înscrise. Sportivul cubanez a reușit, de asemenea, patru coșuri de trei puncte. Donatas Tarolis a contribuit cu 16 puncte, Justin Edwards a pus pe tabelă 9, în timp ce Nandor Kuti a strâns 7 puncte.

Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

"Mă bucur că am reușit să câștigam acest ultim meci. Le mulțumim celor de la Timișoara că au dorit să joace cu noi. Nivelul nostru de pregătire este mai avansat decât al lor, deci rezultatul nu cred că este concludent. Băieții au intrat cu intensitate, chiar dacă se aflau la al cincilea meci în 10 zile. S-au apărat și am obținut o victorie care ne transmite pozitivitate înaintea partidei cu Igokea din 23 septembrie. Am avut cinci meciuri amicale în Serbia, am văzut lucruri foarte bune. Avem un potential mare și ne așteaptă în curând primul test real. Sunt încrezător că vom putea trece peste acest test. Patrick Richard s-a accidentat puțin la gambă, să sperăm că nu va fi nimic grav. Avem nevoie de toți jucătorii apți pentru a putea aborda la capacitate maximă turneul din Bulgaria"