Federația Română de Baschet a anunțat componența grupelor din cadrul primei faze a Campionatului Național Under 13, Etapa a patra.

  • U-BT 1 Cluj-Napoca (antrenor Mihai Popa) va juca în Grupa C1 alături de ACS Alpha Sport Team Sibiu și BC-CSU Sibiu
  • U-BT 2 Cluj-Napoca (antrenor Flavius Lăpuște) va juca în Grupa D3, alături de CSM 2008 Oradea și ACS CS Heart Drobeta Turnu Severin.

Turneele vor avea loc în perioada 23-24 noiembrie. Vom reveni cu locația și programul turneelor.

În primele trei turnee, U-BT 1 a acumulat 20 de puncte în clasamentul general, fiind pe poziția secundă în Grupele C-D, în timp ce U-BT 2 este pe 17, cu 8 puncte. 

-----------------

Pentru calificarea la Turneul Final se vor disputa 10 etape (incluzând aici etapa preliminară). După fiecare etapă, echipele primesc un număr de puncte în funcție de locul ocupat în grupele valorice, existând un clasament general împărțit pe două zone geografice (Grupele A și B, respectiv C și D). 

În următoarele etape, câștigătoarele grupelor valorice 1 vor primi 9 puncte, locurile doi 8 puncte, iar ultimele clasate 7, la fel ca formațiile care câștigă grupele valorice 2. În acestea, locul secund primește 6 puncte și locul al treilea 5. Tot 5 primesc câștigătoarele grupelor valorice 3, 4 puncte vor fi acordate locului al doilea și trei puncte pentru ultimul loc. În mod similar, în ultima grupă valorică se vor acumula trei puncte la câștigătoarea grupei, două la ocupanta locului secund și unul pentru ultimul loc. 

Se vor califica la Turneul Final primele patru echipe din cele două clasamente generale regionale (așadar, 4 din grupele A și B și 4 din C și D).