Federația Română de Baschet a anunțat locațiile în care se vor juca meciurile din cadrul Turneului 4 al Campionatului Național Under 13.

U-BT 1 (antrenor Mihai Popa) se va deplasa la Sibiu pentru a juca meciurile din Grupa C1. Organizator este clubul BC CSU Sibiu, iar din această grupă fac parte  echipele ACS Alpha Sport Team Sibiu, BC-CSU Sibiu și U-BT 1 Cluj-Napoca.

U-BT 2 Cluj-Napoca (antrenor Flavius Lăpuște) va juca în Grupa D3, alături de CSM 2008 Oradea și ACS CS Heart Drobeta Turnu Severin. Turneul va fi organizat la Cluj de clubul nostru.

Ambele turnee vor avea loc duminică, 24 noiembrie, după următorul program:

 • Grupa C1, Sala Sporturilor Șura Mică:
  • 11.00 Alpha Sport Team Alb Sibiu - U-BT 1 Cluj-Napoca
  • 14.00 U-BT 1 Cluj-Napoca - CSU Sibiu
  • 17.30 CSU Sibiu - Alpha Sport Team Alb Sibiu
    
 • Grupa D3, BTarena:
  • 10.00 ACS Heart Drobeta Turnu Severin - U-BT 2 Cluj-Napoca
  • 12.30 CSM 2008 Oradea - ACS Heart Drobeta Turnu Severin
  • 15.00 U-BT 2 Cluj-Napoca - CSM 2008 Oradea

În primele trei turnee, U-BT 1 a acumulat 20 de puncte în clasamentul general, fiind pe poziția secundă în Grupele C-D, în timp ce U-BT 2 este pe 17, cu 8 puncte. 

-----------------

Pentru calificarea la Turneul Final se vor disputa 10 etape (incluzând aici etapa preliminară). După fiecare etapă, echipele primesc un număr de puncte în funcție de locul ocupat în grupele valorice, existând un clasament general împărțit pe două zone geografice (Grupele A și B, respectiv C și D). 

În următoarele etape, câștigătoarele grupelor valorice 1 vor primi 9 puncte, locurile doi 8 puncte, iar ultimele clasate 7, la fel ca formațiile care câștigă grupele valorice 2. În acestea, locul secund primește 6 puncte și locul al treilea 5. Tot 5 primesc câștigătoarele grupelor valorice 3, 4 puncte vor fi acordate locului al doilea și trei puncte pentru ultimul loc. În mod similar, în ultima grupă valorică se vor acumula trei puncte la câștigătoarea grupei, două la ocupanta locului secund și unul pentru ultimul loc. 

Se vor califica la Turneul Final primele patru echipe din cele două clasamente generale regionale (așadar, 4 din grupele A și B și 4 din C și D).