imagine articol

U14: U-BT 1 merge la Târgu Mureș, U-BT 2 găzduiește turneul din week-end

Campionatul Național Under 14 a parcurs etapa preliminară la sfârșitul săptămânii trecute, astfel că echipele sunt distribuite în noile grupe pe criteriile geografice și valorice. 

U-BT 1 va evolua în etapa secundă în Grupa C1, alături de ABC Magic Satu Mare și LPS Târgu Mureș, ultima dintre ele fiind gazda turneului ce va avea loc în week-end-ul următor. 

Programul meciurilor pentru băieții lui Mihai Racovițan este următorul:
Sâmbătă, 12 octombrie, Sala LPS Târgu Mureș:

  • 11.00 U-BT 1 Cluj-Napoca - LPS Târgu Mureș
  • 13.30 ABC Magic Satu Mare - U-BT 1 Cluj-Napoca
  • 16.00 LPS Târgu Mureș - ABC Magic Satu Mare

Cea de-a doua echipă înscrisă de clubul nostru la această categorie, U-BT 2, antrenată de Simona Mușat, va fi gazda turneului Grupei C3.

Meciurile se vor disputa la sala de sport a Școlii Gimnaziale ”Ion Agârbiceanu” din cartierul Mărăști, după următorul program
Sâmbătă, 12 octombrie:

  • 10.00 CSȘ Brașovia Brașov - LPS Cetate Deva
  • 12.30 LPS Cetate Deva - U-BT 2 Cluj-Napoca
  • 15.00 U-BT 2 Cluj-Napoca - CSȘ Brașovia Brașov

Pentru calificarea la Turneul Final se vor disputa 10 etape (incluzând aici etapa preliminară). După fiecare etapă, echipele primesc un număr de puncte în funcție de locul ocupat în grupele valorice, existând un clasament general împărțit pe două zone geografice (Grupele A și B, respectiv C și D). 

Mai precis, pentru etapa 1 s-au acordat 3 puncte pentru clasarea pe primul loc, 2 pentru locul secund și un punct pentru ultima poziție, așadar echipele noastre au primit 3 puncte (U-BT 1) și, respectiv, 2 puncte (U-BT 2).

În următoarele etape, câștigătoarele grupelor valorice 1 vor primi 9 puncte, locurile doi 8 puncte, iar ultimele clasate 7, la fel ca formațiile care câștigă grupele valorice 2. În acestea, locul secund primește 6 puncte și locul al treilea 5. Tot 5 primesc câștigătoarele grupelor valorice 3, 4 puncte vor fi acordate locului al doilea și trei puncte pentru ultimul loc. În mod similar, în ultima grupă valorică se vor acumula trei puncte la câștigătoarea grupei, două la ocupanta locului secund și unul pentru ultimul loc. 

Se vor califica la Turneul Final primele patru echipe din cele două clasamente generale regionale (așadar, 4 din grupele A și B și 4 din C și D).

Parteneri