imagine articol

Juniorii de la Academia U-BT se implică în proiectul One Team

Proiectul One Team, la care ia parte și clubul nostru, continuă cu ședințe de antrenament inedite. În această săptămână a venit rândul juniorilor de la Academia U-BT să fie alături de membrii Special Olympics.

Mai exact, patru sportivi de la echipa U18 au petrecut mai bine de o oră pe teren alături de tinerii cu nevoi speciale, care învață de câteva săptămâni baschet sub îndrumarea antrenorilor de la U-BT.

Pentru Vladimir Georgescu, unul dintre baschetbaliștii U18, antrenamentul alături de Special Olympics nu a reprezentat o noutate și de abia așteaptă alte întâlniri.

A fost o experiență specială, eu îi știam pe acești copii. Mi se pare o chestie foarte faină atunci când se combină sportul cu o cauză socială. Nu marginalizăm astfel de persoane, ci dorim să transmitem că toată lumea are un rol în societate, a spus Georgescu.

În schimb, Dan Ciumbrudean a ținut să precizeze faptul că el și colegii săi au avut multe de învățat pe urma antrenamentului cu beneficiarii proiectului One Team:

Mă bucur foarte mult că am reușit să iau parte la această acțiune, a fost o experiență frumoasă, din care am avut ce învăța. Sunt convins că și colegii mei s-au simțit foarte bine și sper să ajutăm cât putem mai departe.

Foto: Manases Sandor

Iată ce au avut de spus și ceilalți juniori implicați în proiect:

Matei Văleanu, U-BT U18

M-am simțit foarte bine să particip la această acțiune. A fost o plăcere să mă antrenez cu aceste persoane și voi mai participa oricând la astfel de acțiuni.

Akos Szentkuti, U-BT U18

A fost o experiență unică, sunt fericit că am fost chemat să fac un antrenament cu acești oameni. Sunt drăguți, iubitori și chiar sper să mai iau parte la așa ceva.

Vă reamintim faptul că U-Banca Transilvania a a început o colaborare cu Special Olympics, fundația care schimbă viețile persoanelor cu dizabilități intelectuale, încercând să creeze o lume mai bună prin acceptarea și integrarea lor în societate. Cu alte cuvinte, Special Olympics încurajează pregătirea sportivă pe tot parcursul anului și organizează competiții într-o varietate de sporturi de tip olimpic pentru copiii și adulții cu dizabilități intelectuale.

Există peste 200 de milioane de persoane cu dizabilități intelectuale în întreaga lume, din care circa 130.000 în România. Special Olympics România își dorește, încă de la înființarea sa din 2003, să ajungă la fiecare dintre ei și familiile lor printr-o gamă largă de competiții, cursuri, proiecții (evaluări) de sănătate și evenimentele de strângere de fonduri.

Foto: Manases Sandor
HAIDE "U"
0

Parteneri